Het leven van een penningmeester als een sprookje

  • In een land hier ver vandaan leefde eens een jongen. Hij had zijn bachelor keurig in drie jaar afgerond en zocht naar een manier om zijn master nog een jaar uit te stellen. Er kwamen vooral twee verschillende mogelijkheden in zijn hoofd op. Deze betroffen het maken van een reis of een lange stage bij een interessant bedrijf. Tot op een dag een fee zich aan hem presenteerde. “Gefeeliciteerd” was het eerste dat ze zei. De jongen reageerde verbaasd: “Waarmee?”. De fee vertelde dat ze hem een kans kon geven die niet voor iedereen was weggelegd. Ze kon hem namelijk een bestuursfunctie bij NWSV Helix aanbieden. Hier had hij nog nooit aan gedacht en het maakte zijn keuze voor komend jaar alleen maar moeilijker. Het duurde lang voordat hij hier een antwoord op had. Diep van binnen wist hij dat het een episch en leerzaam jaar zou worden, maar ook wist hij dat het een heel druk jaar zou worden waarin hij minder vrijheid zou hebben voor zijn andere plannen. De fee merkte zijn twijfel en probeerde hem over te halen met de legendarische woorden: “Je kan solliciteren op een bepaalde functie”. Op dat moment wist hij het! Hij werd penningmeester van het XXVIe bestuur der NWSV Helix!

    Echter leek dit een stuk moeilijker dan gedacht. Er lag nog een groot en gevaarlijk pad voor hem voordat hij zijn doel kon bereiken. Op dit pad bevonden zich verschillende wezens die overwonnen diende te worden. Zo was er het meerkoppige monster Davilex (boekhoudprogramma van Helix). Dit monster is zeer gevoelig voor iemand die goed voorbereid en getraind is. Gelukkig was de jongen getraind door een voorganger en kon hij dit monster met gemak verslaan. Een ander monster was “de begroting”, dit vereiste precisie en rekenkundige kwaliteiten. Dit monster kostte iets meer tijd, maar gelukkig was de jongen niet alleen, hij had altijd zijn trouwe vice-penningmeester en zijn goede vriend KasCo aan zijn zijde die hem zouden behoeden voor eventuele fouten en onnauwkeurigheden. Toch lukte het de jongen de obstakels te overwinnen en een goede start te maken met zijn jaar.

    Naarmate het jaar vorderde leerde de jongen veel verschillende dingen. Zo leerde hij dat de grootste obstakels en de grootste monsters die hij had overwonnen, het meest leerzaam waren. Daarnaast kwam hij erachter dat hij nooit meer zo intensief zou samenwerken met iemand anders dan de groep van strijders die hij op dit moment om zich heen verzameld had. Ook vond hij het prachtig om met andere verenigingen samen te werken aan grote evenementen. Ieder geslaagd evenement en toevoegingen die hij bewerkstelligd had leverde hem een voldaan en trots gevoel op. Halverwege het jaar merkte hij dat de tijd sneller verstreek dan hem lief was. Het einde kwam al in zicht en hij keek er erg tegenop om zijn mooie functie af te staan aan een opvolger. Dit was het moment waarop hij besloot te stoppen met schrijven en door te gaan met genieten van zijn bestuursjaar. Owja… hij leefde nog lang en gelukkig.

     

COPYRIGHT © NWSVHELIX 2016. SOME RIGHTS RESERVED.
DEVELOPED BY DUTCH EARTH.