Het leven als een vicesecretaris & vicepenningmeester & commissaris literair

 • Het leven van een Vjieze Vjieze odz ‘wat zit er in mijn Variety Bucket?’

  Ik heb dit jaar de eer gekregen om als Vjieze Vjieze oftewel als ‘vicesecretaris & vicepenningmeester & commissaris literair’ plaats te nemen in het XXVIe bestuur der NWSV Helix. Ik heb lang nagedacht over hoe ik dit enerverend jaar het beste zou kunnen beschrijven. Uiteindelijk heb ik besloten om dicht bij mezelf te blijven en mijn geweldige jaar te vergelijken met iets anders geweldigs: de KFC Variety Bucket. Want net zoals in een bestuursjaar zitten hier veel verschillende dingen in en is het elke keer weer een verassing wat je te pakken krijgt.

  Voor iedereen die wat minder thuis is in de inhoud van de KFC bucket, licht ik het nog even toe.
  In de bucket zitten 3 kipstukken, deze zie ik als de taken binnen mijn functies vicesecretaris & commissaris literair. Als vicesecretaris ben je verantwoordelijk voor het schrijven van de KTM. Hierdoor leer je snel en gemakkelijk informele stukjes tekst te schrijven. Dit was iets waar ik eerst erg veel moeite mee had en echt uren aan kon zitten. Nu schud ik het vaak zo uit mijn mouw. Ook is het leuk dat je je eigen draai kan geven, net zoals je aan een kipstuk kan doen met een lekker sausje. Als commissaris literair houd je contact met StudyStore, docenten en andere studieverenigingen. Hierdoor leer je goed om verschillende soorten contact soepel te laten verlopen. Ook zal het soms gebeuren dat er iets niet helemaal goed gaat met de bestellingen. Helaas heb je hier zelf weinig invloed op maar moet je de leden toch zo goed mogelijk proberen te helpen. Net zoals wanneer je kipstuk niet helemaal mals meer is maar je er toch het beste van moet maken. Ook is een sausje hier een goede oplossing!
  De 4 crispystrips lijken het meest op mijn functie als vicepenningmeester. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de voorraad, al het contantgeld, de Helixmunten en de biermeters en stuiterglazen. Als vicepenningmeester moet je zorgen dat je goed overzicht houdt over je administratie en alles op orde hebt. Hierdoor heb ik geleerd precies en gestructureerd te werken. Maar het allermooiste van deze functie is toch wel dat je er een gratis fiscaatbuddy bij krijgt. Samen ben je de moneyboys van Helix en is het altijd leuk om aan te kloten met het boekhoudprogramma van Helix. 
  Verder krijg je bij de bucket nog lekkere frietjes en coleslaw. Dit krijg je eigenlijk overal bij, daarom zijn dit ook de algemene bestuurstaken. De frietjes zijn de leuke dingen hiervan. Zoals meegaan met toffe activiteiten, commissies begeleiden, genieten van alle bestuursgezelligheid, brassen op recepties en driemannen op feestjes. De coleslaw zijn de taken waar je in eerste instantie niet zo goed weet wat je ermee moet. Maar uiteindelijk zijn dit vaak wel de meest leerzame taken en goed voor je, net zoals groente.
  Natuurlijk is de Vjieze Vjieze functie eigenlijk de mooiste functie, maar in een bestuur ben je met z’n allen en maakt je functie niet bijzonder veel uit. Het gaat vooral om de geweldige ervaring van een bestuursjaar en alle gezelligheid, leermomenten en lol die dit met zich mee brengt . Dus als je nog niet zeker bent over wat jij voor komend jaar wil bestellen? Kom dan naar de bestuursvoorlichting of stuur me een berichtje!

   

COPYRIGHT © NWSVHELIX 2016. SOME RIGHTS RESERVED.
DEVELOPED BY DUTCH EARTH.